звечка

звечка , такође зван Афрички јазавац , ( Мелливора цапенсис ), јазавчаст члан ласица породица (Мустелидае) позната по својој наклоности према меду. Ратели живе у покривеним и шумовитим регионима Африке и југа Азија . Одрасла особа стоји уз раме 25–30 цм (10–12 инча) и има тешко грађено тело дебеле коже око 60–77 цм (24–30 инча), плус реп дужине 20–30 цм. Уши су рудиментарне; горњи делови тела су беличасти, али доњи делови, лице и ноге су црни - две боје су оштро раздвојене.

Афрички јазавац

медени јазавац Медени јазавац, или рател ( Мелливора цапенсис ), Национални парк Цхобе, Боцвана. иСтоцк / Тхинкстоцк



звечка

звечка звечка ( Мелливора цапенсис ). Јаганатх



Ратели су ноћни и живе у њима јаме копали својим снажним, урезаним предњим канџама. Хране се малим животињама и воћем и медом, којег проналазе пратећи позиве птице, већег или црногрлог водича за мед ( Индикатор индикатора ); стабљике отварају пчелиња гнезда да би се храниле медом, а птице заузврат добијају остатке гнезда. Ратели су снажни, неустрашиви борци, али у заточеништву могу постати питоми и разиграни. Легло се обично састоји од два младунца.